Jesenska tura KTK PZS 2017: Konjščica-pod Storžič

Turnokolesarski odsek PD Tržič in Komisija za turno kolesarstvo (KTK) PZS v soboto, 30. septembra 2017, vabita na jesensko turo KTK PZS iz Grahovš do planine Konjščica in Planinskega doma pod Storžičem, kjer bo zaključek ture, namenjen druženju turnih kolesarjev in slovesnosti ob 10. obletnici Komisije za turno kolesarstvo PZS. Sponzor in partner Jesenske ture KTK in slovesnih dogodkov v Domu pod Storžičem je zavarovalna družba Adriatic Slovenica.

Jesenska tura KTK PZS 2017: Konjščica-pod Storžič (foto Andrej Remškar)

Jesenska tura Komisije za turno kolesarstvo PZS
KONJŠČICA–POD STORŽIČ

Kdaj: sobota, 30. september 2017, zbor ob 9:00, odhod ob 9:15
Kje: v Grahovšah nad Tržičem, parkirišče v kamnolomu ob cesti
Dostop: Tržič–Lom–Grahovše, GPS 46°21'58.6"N 14°21'07.1"E
Kontakt: Andrej Remškar, andrej@remskar.com, 031 670 703
>>> GPS sled ture

jesenska_tura_ktk_pzs_2017_zemljevid

Osnovni podatki:
- zahtevnost: srednje težka (vzponi V3, spust S2, odseki S3)
- dolžina: 25 km
- višinska razlika: 1.100 m
- čas ture: pribl. 5 h (s postanki)

Priporočena oprema:
- tehnično brezhibno gorsko kolo z grobo profiliranimi pnevmatikami
- zaščitna oprema (čelada obvezna, rokavice)
- rezervna oprema (zračnica, tlačilka, osnovno orodje ...)
- jesenskemu vremenu in temperaturamprimerna oblačila
- hrana in zadostna količina pijače

Tura nas bo popeljala od Grahovš (višina 850 m) nazaj proti Lomu, a se bomo kmalu spet usmerili navzgor skozi Potarje. Mimo kmetije Pr’ Tič bomo ob razgledih na najdaljšo slovensko goro Košuto nadaljevali vzpon proti planini Konjščica (1.466 m), kjer bo postanek.
LAŽJA SKUPINA se bo spustila po makadamski cesti proti kmetiji Pavšel in skozi Srpiče po gozdni poti do planinskega Doma pod Storžičem (1.123 m).
TEŽJA SKUPINA bo opravila še zadnjih in najbolj strmih 100 višinskih metrov do planine Zgornja Konjščica (1.600 m) ter se napotila proti Beli peči, od koder se bomo razgledali po okoliških gorah. Spust do planinskega Doma pod Storžičem (1.123 m) bo potekal mimo koče Pr’ Zdravcu in skozi Srpiče po gozdnih cestah in poteh.

jesenska_tura_ktk_pzs_2017_profil_poti

Zaključek ture bo v planinskem Domu pod Storžičem, namenjen druženju turnih kolesarjev in slovesnosti ob 10. obletnici Komisije za turno kolesarstvo. Ob tej priložnosti bomo tudi podelili značke prvim kolesarjem, ki so prevozili Slovensko turnokolesarsko pot. Sponzor in partner Jesenske ture KTK in slovesnih dogodkov v Domu pod Storžičem je zavarovalna družba Adriatic Slovenica.

Spust do izhodišča (4 km po makadamski cesti) bo v lastni režiji.

Udeležba na turi je brezplačna.

Prijava je zaželena zaradi lažje organizacije: andrej@remskar.com, 031 670 703.

V primeru slabe vremenske napovedi bo tura prestavljena, obvestilo bo objavljeno na straneh Komisije za turno kolesarstvo PZS in Turnokolesarskega odseka PD Tržič.

Obiskovalce vabimo, da prenočijo v planinskem Domu pod Storžičem in se v nedeljo, 1. oktobra 2017 udeležijo še kolesarske ture na Kofce, ki bo ob zaključku poletne sezone organizirana v sklopu Dneva tržiških planincev!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta