Skupno praznovanje naj planinskih koč 2019 na Kofcah

Obiskovalci gora ste za naj visokogorsko planinsko kočo letos okronali Zasavsko kočo na Prehodavcih, za naj planinsko kočo pa Dom na Kofcah, kjer bo v nedeljo, 22. septembra 2019, ob 11. uri skupno praznovanje s krajšim programom in predajo plakete obema zmagovalkama letošnje akcije PZS in Siol.net. Dobrodošli!

Dom na Kofcah (foto Miha Mokorel)

Prihajajoča nedelja bo v znamenju sonca in planinskega praznovanja. 22. septembra bo ob 11. uri slovesno na Domu na Kofcah, ki z znamenitimi štruklji privablja 1488 metrov visoko pod Košuto. Priljubljeno postojanko PD Tržič ste obiskovalci gora v tracionalni poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net okronali za naj planinsko kočo, kar je za dolgoletnega najemnika Petra Vogelnika, njegovo desno roko Miho Mokorela in celotno ekipo pokazatelj, da delajo dobro - nagrada za nazaj in spodbuda za naprej.

Naziv naj visokogorske koče 2019 ste namenili Zasavski koči na Prehodavcih (PD Radeče), ki na višini 2071 metrov idilično kraljuje v osrčju Julijskih Alp, ponosna oskrbniška ekipa z Juretom Brečkom in Teo Dernovšek na čelu pa verjame, da jo delata posebno njena majhnost in domačnost. Ker je v teh dneh v Triglavskem pogorju zelo živahno in oskrbnika ne moreta zapustiti svojega drugega doma, bodo na praznovanju na Kofcah prisotni prostovoljci iz PD Radeče, ekipa Siol.net in PZS pa bo ob priložnosti stisnila roko tudi tistim, ki ji dajejo obraz prijaznosti in gostoljubnosti Zasavski koči.

zasavska_koca_dom_na_kofcah_foto_dan_briski_manca_ogrin
Zasavska koča na Prehodavcih naj visokogorska in Dom na Kofcah naj planinska koča 2019 (foto Dan Briški in Manca Ogrin)

Obe letošnji zmagovalki ne slovita le po gostoljubnosti in krasnih razgledih, ampak tudi po odlični kulinariki, kar bo le še pika na i nedeljskemu planinskemu pohodu na Kofce in prijetnem dnevu v gorah ob dobri glasbi in v prešerni družbi.

Dobrodošli vsi, ki stavite na planinsko gostoljubje in prijaznost v osrčju gora!

-------------------------
Povezana novica:

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta