Izšel prenovljen vodnik Slovenske planinske poti!

Izšel je prenovljen vodnik Slovenska planinska pot. Če je bil še lani na voljo v treh tankih zvezkih, je najnovejše delo združeno v eno, še vedno pregledno in priročno knjižico, ki jo brez težav pospravimo tudi v nahrbtnik.


Slovenska planinska pot je ena, vtisi mnogoteri. Zato velja le še povabilo in priporočilo Ivana Šumljaka, idejnega očeta Slovenske planinske poti: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!«

gumb_nakup
Planinski vodnik Slovenska planinska pot je sestavljen po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki (ločeno za vzpon in spust), izhodišču, cilju in najvišji vmesni točki. Časovnice so sestavljene iz več smiselnih delov, glede na vmesne točke posamezne etape.

Dopisani so možni vzponi na vrhove ob poti, ki sicer ne sodijo v Slovensko planinsko pot ter možni sestopi v dolino. Razveseljiv je kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti, za lažjo pripravo pa je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni podatki planinskih koč na poti ter njihovi nepogrešljivi kontaktni podatki.

PDF Prelistaj vsebino


NAKUP v spletni Planinski trgovini, naročilo na trgovina@pzs.si ali na brezplačni št. 080 18 93. Veseli bomo tudia vašega obiska v naši Planinski trgovini na naslovu Ob železnici 30 v Ljubljani (prostori Planinske zveze Slovenije).

CENA*: 35,90 €

*Do 21. maja 2024 uveljavljanje popustov zaradi določil Zakona o enotni ceni knjige ni dovoljeno.

Tehnični podatki:
  • 232 strani, mehka vezava
  • Avtorji Gorazd Gorišek, Mojca Stritar Kučuk, Andraž Poljanec, urednik Jože Drab

PZS_SPP_GLAVA_web_SLO_900px

Planinski zemljevidi s Slovensko planinsko potjo:

Planinscu na Slovenski planinski poti ne sme manjkati:

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta