Srečanje planincev na Črni prsti ob 60-letnici Doma Zorka Jelinčiča

16. tradicionalno srečanje planincev pred domom Zorka Jelinčiča na Črni prsti 21. septembra 2019 bo prepleteno z druženjem, povezovanjem in sodelovanjem. Srečanje se začne ob 11. uri s sveto mašo za preminule planince, nadaljuje pa s pogostitvijo ob živi glasbi. Letošnje srečanje je posvečeno 60. obletnici prevzema Doma Zorka Jelinčiča na Črni prsti.

16. srečanje planincev na Črni prsti ob 60-letnici koče

Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti je letos odprt od 3. junija 2019 do 22. septembra 2019.

Baška grapa
Baška grapa že tik nad dolinskim dnom ponuja številne drobne bisere, ki jih je narava izoblikovala med silovitim zajedanjem v ozke soteske, prepadne grape in vlažne globeli. A veliko bolj privlačen je klic okoliških gora. Ujeta je namreč v varno naročje Bohinjsko-Tolminskega grebena, katerega del je tudi vrh Črne prsti (1844 m n.v.).

Člani PD Podbrdo nosijo Črno prst v svojih srcih
Leta 1954 je PD Most na Soči nekdanji vojaški objekt preuredilo v planinski dom, a je leta 1958 prenehalo z delovanjem. Planinska zveza Slovenije ga je leta 1959 predala v upravljanje, oskrbo in obnovo komaj dve leti staremu Planinskemu društvu Podbrdo. Na posvetu planinskih društev Primorske v Podbrdu leta 1965 so ga poimenovali Planinski dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti. V šestdesetih letih je popolnoma spremenil svojo podobo, saj ga je društvo preuredilo, dogradilo in nadgradilo. Zadnjih 43 let ga oskrbuje s tovorno žičnico. Stene doma bogatita stalni razstavi o življenjski poti Zorka Jelinčiča in ustanovitelja PD Podbrdo Ivana Anderleta - Rejčka.

Dodatne informacije o dogodku:
Podbrdo 73a, 5243 Podbrdo • Liljana Gatej 041 872 014 • pdpobrdo73a@gmail.com

Dostop iz Baške grape:
  • Podbrdo - Trtnik - Kalarsko Brdo - Črna prst
  • parkirišče v vasi Kal - Kalarsko Brdo - Črna prst
  • Podbrdo - Bača pri Podbrdu - Vrh Bače - Črna prst
  • Petrovo Brdo - Vrh Bače - Črna prst
Do Podbrda se lahko pripeljete tudi z vlakom ali avtovlakom.

Varen korak!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta