26. pohod po obronkih KS Ponikva kot del akcije Slovenija planinari

Planinska sekcija Ponikva je na zadnjo avgustovsko nedeljo pripravila že šestindvajseti pohod po obronkih svoje krajevne skupnosti. Pohod je letos potekal po severnem obrobju krajevne skupnosti Ponikva. Žal je slabo vreme večino odvrnilo do pohoda, zato je bila udeležba glede na prejšnja leta zelo skromna.

Obvezen počitek za klepet in druženje na Špici. Foto: arhiv PD Žalec

Dobrih dvajset nas je s pohodom pričelo pri gasilskem domu na Ponikvi, od koder smo se sprva podali skozi gozd v zaselek Stebovnik. Tu smo se ustavili na prvi gostoljubni postaji, kjer so nam domačini pri Jelenovih postregli z domačo malico. Po krajšem postanku smo pohodniki nadaljevali s potjo mimo Dražnikove domačije do Verdevovih. Sledil je precejšen vzpon proti Špici (Gora 641 m, na meji z Velenjsko občino ). V bivaku na Špici je bilo dovolj domačih dobrot in pijače za mokre pohodnike. Po postanku je sledil spust v dolino in vzpon proti izhodišču. Gostoljubni domačini so poskrbeli še za dva nepredvidena postanka na poti.

slovenija_planinari_pzs_pd_zalec_pohod_po_ponikvi_2018_foto_arhiv_pd_zalec

Po štirih urah so bili udeleženci pohoda pri gasilskem domu, kjer je bil v šotoru zaključek s toplo malico in prijetnim druženjem.

Planinsko društvo Žalec

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta