Neverjetne gore | Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

Muzeji, ki delujejo na Gorenjskem (Slovenski planinski muzej, Čebelarski muzej, Tržiški muzej, Medobčinski muzej Kamnik, Gorenjski muzej in Loški muzej Škofja Loka) so vzpostavili edinstven projekt imenovan Neverjetne gore.

Regija Gorenjske že s svojim imenom pove, da so tukaj doma gore in vsak muzej se na svojstven način ukvarja s proučevanjem zgodb, ki se dotikajo višjih nadmorskih višin, ter so del naše skupne preteklosti in kulturne dediščine.

V sklopu projekta so se oz. se še bodo zvrstila odprtja razstav in dogodkov, ki bodo predstavili raznolike aspekte zgodb povezanih z gorami, gorniki, naravno, kulturno in nesnovno dediščino:

V okviru projekta je bila vzpostavljena Gorenjska muzejsko-planinska transverzala, ki nas čez hribe vodi od muzeja do muzeja. Začnemo v Slovenskem planinskem muzeju in se povzpnemo na Dovško babo, potem pa nadaljujemo proti vzhodu in zaključimo čez kranjski Jošt na loškem Lubniku in v Loškem muzeju.vodnik_gmpt
Gorenjska muzejsko-planinska transverzala

Edinstven Vodnik po Gorenjski muzejsko-planinski transverzali nas vodi od hriba do hriba, vmes pa obiščemo še vseh šest muzejev. Ob njihovem obisku, vam bodo tudi odtisnili žig v dnevnik. V knjižici so tudi nagradne igre. Vodnik in hkrati dnevnik lahko kupite v vseh gorenjskih muzejih; stane 5 €.

PDF Točke Gorenjske muzejsko-planinske transverzale


V sodelovanju s sponzorji bomo nagradili tiste, ki bodo v enem letu prehodili Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo, kakor tudi tiste, ki bodo obiskali vseh 6 muzejev. Pojdimo skupaj na #neverjetnegore

Dodana vrednost projekta, ki bo v muzeje privabila novo publiko, so t.i. naloge Geo lova (GeoCaching). Naloge bodo iskalci morali rešiti tako v muzeju, kot tudi na hišni gori muzeja. Prvih 100 obiskovalcev, ki bodo prehodili celotno Gorenjsko muzejsko-planinsko transverzalo in prvih 150, ki bodo našli vse zaklade po naših institucijah, bo nagrajenih s sledljivčki.


logo_organizatorji

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta