31. pohod po obronkih KS Galicija

Zbrali smo se v podružnični Osnovni šoli Trje ob 8. uri v družbi čudovitih jutranjih sočnih žarkov, ki so nas prijetno božali in nas kar vabili v naravo.

Uvodoma nas je pozdravil predsednik društva in povedal, da se pohod odvija v okviru Galiških dnevov ter v okviru projekta Slovenija planinari. Zahvalil se za udeležbo in za želel varno in prijetno pot. Ker je v okviru Galiških dnevov tudi razstava ročnih del, slikarstva in rezbarstva, tako da so si pohodniki ogledali razstavo. Nakar je sledila predstavitev poteka pohoda. Na startu smo razdeli bone za malico ter plastenke vode. Pot nas je vodila v Pernovo mimo trgovine Košarica in ker otvoritev prenovljene trgovine ravno sovpadal z našim pohodom, je nas lastnik prijazno povabil na ogled prenovljene trgovine. Nadaljevali smo pot po asfaltirani cesti in se postopoma pričeli dvigovati in prišli v gozd, tu pa se je naša kolona pričela upočasnjevati.

Ker je naša pot trasirana glede na naravne danosti, smo si privoščili manjši odmor, ki smo ga izkoristili za požirek vode.
Pot smo nadaljevali iz Železnega v Hramše, pot smo nadaljevali počasi proti Zavrhu, saj smo vodniki spremljali pohodnike tu pa so nas oblaki že opozorili na trenutne vremenske razmere, nakar smo pot nadaljevali, ki se je vzpenjali proti Šentjugerti, je naš korak bil že malo utrujen a prijetno, nas so pozdravile prve kaplje dežja- nevihta- pa saj to letos ni nič novega. Poiskali smo vsak svoje zaščito proti dežju in še zaključni del poti in bili smo na cilju. Prijazni dežurni so nam pripravili prostore, topel čaj in malico.
Malce smo preverili kdo izmed 130 udeležencev je najmlajši in kdo najstarejši in jima podelili simbolične nagrade.

Vreme se je pričelo jasniti in smo skupaj zapeli izmenjali mnenja ter polno prijetnih vtisov, čeprav rahlo utrujeni, saj smo prehodili kar 12 km poti, ki se je dvigala in spuščala.

Ob prijetnem druženju, čeprav nam je vzdušje malce pokvaril dež smo se veseli vračali domov.

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta