Plezalne stene ponovno dovoljene le za tekmovalce

Vlada je na zadnji seji dodala nekatere omejitve zaradi razglašene epidemije covid-19. Največja sprememba je, da se z odlokom zameji izvajanje športne dejavnosti. Z njim se prepove vsa športno-gibalna dejavnost in proces športne vadbe. Treningi se dovolijo samo vrhunskim in poklicnim športnikom ter v starostnih kategorijah kadeti in mladinci. Še vedno nas trenutno stanje epidemije omejuje na meje občin, z izjemo individualne športne aktivnosti v regiji prebivanja.

Foto: Sportida


Športna dejavnost kot izjema za prehajanje občinskih meja
Posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva lahko prehajajo med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče, za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij. Pri tem ob nadzoru ni treba predložiti izjave, tudi aplikacija #OstaniZdrav ni obvezna, kot dokazilo pa šteje športna oprema.

Športna rekreacija in treningi

Do 15. januarja 2021 so dovoljena športna rekreacija in treningi za vrhunske in perspektivne športnike, registrirane športnike v mlajših starostnih kategorijah in poklicne športnike.

Plezalne stene le za tekmovalce
Od 9. januarja ni več dovoljena rekreativna vadba v zaprtih prostorih za eno osebo oz. več oseb, če so iz istega gospodinjstva, kar je bilo z omejitvami dovoljeno še ta teden.

Skupinski rekreacijski dogodki
Skupinske vadbe in vodeni planinski izleti še vedni NISO dovoljeni.


POMEMBNO: Treningi dovoljeni le za vrhunske in poklicne športnike
Epidemiološke in vremenske razmere otežujejo izvajanje planinskih in plezalnih dejavnosti

Pozivamo, da cilje in aktivnosti v gorah prilagodite trenutnim razmeram. Priporočamo izbiro manj obljudenih in lažjih poti, da ne bo prihajalo do pretirane zgoščenosti na posameznih območjih. Ne izpostavljate se nevarnejšim območjem (ta čas so še posebej nevarni snežni plazovi), uporabljajte ustrezno zaščitno opremo, ki jo znate uporabljati (lavinski trojček, dereze, cepin, čelada, ...) in tako zmanjšajte tvegaje nesreče in s tem dodatne obremenitve reševalnega in medicinskega osebja.

Večina planinskih koč je zaprtih, druge pa delujejo v bistveno okrnjenem obsegu zgolj z možnostjo osebnega prevzema hrane in pijače. Uporaba miz in klopi okoli koče in sanitarij v koči ni dovoljena. Prenočevanje v kočah ni možno. Dosledno upoštevajte varnostne napotke (maske, distanca,...). Kot zavedni ljubitelji (gorske) narave embalažo odnesite s seboj v dolino. 

Pazite nase in na druge. S tem lahko vsak pripomore, da se stanje čim prej normalizira.

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta