Britanec Alex Jordan za Botrstvo po Slovenski planinski poti

Britanec Alex Jordan se je 4. julija iz Maribora podal na 600 kilometrov dolgo Slovensko planinsko pot (SPP), ki vodi do Ankarana. V Sloveniji živeči učitelj angleškega jezika bo med potjo zbiral sredstva za dobrodelni projekt Botrstvo, zato je projekt poimenoval Hike 4 Botrstvo (Planinari za Botrstvo).

Hike 4 Botrstvo

Valižan Alex Jordan, učitelj angleškega jezika v Sloveniji, je za Slovensko planinsko pot prvič slišal od ameriškega kolega pred desetimi leti, za hojo v kosu pa ga je navdihnila študentka, ki jo je v mesecu dni prehodila lani.

Jordan bo predvidoma v 28 dneh prehodil 600-kilometrsko pot od Maribora do Ankarana in tako zbiral sredstva za slovenski dobrodelni projekt Botrstvo, zato je svoj podvig imenoval Hike 4 Botrstvo. V povprečju bo prehodil okoli 20–25 km na dan, odvisno od vremena in težavnosti terena. Po podatkih Planinske zveze Slovenije bo morda prvi Britanec (in zagotovo Valižan), ki bo uradno prehodil celotno SPP v manj kot enem mesecu.

Slovenska planinska pot, ki je nastala leta 1953, je najdaljša in najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji, hkrati pa tudi najstarejša vezna pot na svetu. Začne se v Mariboru, poteka čez Pohorje in se prek Kamniško-Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp ter predalpskih hribovij spusti na Kras ter se konča na Debelem Rtiču ob Jadranskem morju. Označena je s splošno oznako planinskih poti v Sloveniji - s Knafelčevo markacijo in dodano številko 1. Prehodilo jo je že več kot 10.000 planincev. Njen ustanovitelj Ivan Šumljak je planincem položil na srce: "Prijatelj, hodi počasi! Potem boš imel več od nje, mnogo mnogo več."


Želite tudi vi prispevati sredstva za projekt Botrstvo?

Za donacijo nakažite izbran znesek v evrih na naslednji bančni račun projekta Botrstvo. Celoten znesek vaše donacije bo namenjen projektu Botrstvu. Vse stroške svojega pohoda bo Alex Jordan kril sam, brez poseganja v donacije.

Prejemnik: ZPM Ljubljana Moste Polje
Naslov: Proletarska cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija
Ime banke: Nova Ljubljanska Banka D.D., Slovenija
IBAN/Številka računa: SI56 0201 2002 0297 991
BIC/SWIFT: LJBASI2X
Koda: CHAR
Namen: BOTRSTVO
Sklic: SI 00 427-1
Pazite, da boste vnesli vse podrobnosti, potrebne za bančno nakazilo.

Hvala za vašo radodarno donacijo in ne pozabite, da šteje vsak evro!

Se želite Alexu pridružiti na poti?
Alexu se bodo na poti na različnih mestih pridružili številni prijatelji, sodelavci in učenci. Če bi se mu radi pridružili tudi vi, stopite v stik z njim prek spletne strani oz. spremljajte njegovo napredovanje na Facebooku.

naj_planinska_koca_2018

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta