39. tradicionalni pohod na Travnik

V nedeljo 20. maja 2018 se je odvijal 39. tradicionalni pohod na Travnik, ki smo ga organizirali Planinsko društvo Ljubno ob Savinji.

Cilj tradicionalnih pohodov na Travnik je Koča na Travniku. Foto: arhiv PD Ljubno ob Savinji

Izhodišče je bilo tudi tokrat v Rastkah, kjer smo se pohodniki zbrali ob 7.uri. Že na samem startu je bilo kljub oblakom prijetno planinsko vzdušje. Zbralo se nas je kar veliko iz različnih planinskih društev. Še posebej smo veseli prijateljev iz avstrijske Koroške, Radeč in sosednjih planinskih društev.

Pot nas je vodila po dobro očiščeni in markirani poti mimo Rabona in Trat do partizanske bolnice Celje. Tu smo v sodelovanju z društvom NOB organizirali krajšo proslavo z govorom predsednika društva NOB Paula Orešnika in ministrice za obrambo Andreje Katič, recitacijami osnovnošolcev OŠ Ljubno ter nastopom pevskega zbora Ljubno.

Pot nas je nato vodila do Koče na Travniku, kjer smo pohodnikom priskrbeli golaž ter čaj in druga okrepčila. Druženje smo popestrili z igranjem harmonike in petjem.

Veseli nas, da se je kljub dokaj slabemu vremenu (vmes je trikrat deževalo) pohoda udeležilo veliko pohodnikov (na vpisnem listu 240, verjetno še nekaj več), ter da se je pohod zaključil v dobrem vzdušju in brez poškodb. To nam daje pozitivne energije za izvedbo jubilejnega 40. pohoda prihodnje leto.

Ana Žehelj,
predsednica PD Ljubno

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta