30 vrhov za 30 let

Slovenci smo alpski narod. Pohodništvo, planinarjenje in gorništvo so pri nas najbolj priljubljeni načini preživljanja prostega časa. V preteklosti so bile tudi slovenske gore in hribi tisti poligon, kjer smo si Slovenci z vztrajnostjo izbojevali svojo neodvisnost in samostojnost. Ob 30. obletnici Slovenije smo se našim goram in hribom poklonili s projektom 30 vrhov za 30 let.

Urad Vlade RS za komuniciranje je v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije in Slovenskim gorniškim klubom Skala - zvezo gorniških klubov ob 30. obletnici samostojne Slovenije pripravil knjižico z naborom 30 vrhov. Vsak nosi svojo zgodbo in je poln zanimivosti.

Izbor vrhov je sestavljen tako, da ponuja vsakomur nekaj in zajema vrhove po vsej Sloveniji. Večino vrhov lahko obiščemo v vseh letnih časih. Poti niso zahtevne, le več ali manj vzdržljivosti potrebujemo za posamezen vrh. Kot dodatno izbiro smo dodali Triglav, simbol slovenstva, na katerega pa je vzpon bolj zahteven.

30_vrhov_za_30_let

Vabimo vas, da skupaj z nami obiščete vse vrhove in v knjižici zberete žige. Za osvojenih 10, 20 ali vseh 30 vrhov boste prejeli praktično nagrado.

Vrhove, ki so navedeni v knjižici, smo opremili s posebnim žigom. V knjižico lahko vtisnete tega ali pa matični žig posameznega vrha. Oboje bomo priznali in vam izročili nagrado. 

Knjižica predstavlja tudi odlično idejo, kam se odpraviti na nedeljski izlet.

Želimo vam veliko veselja in lepih doživetij pri osvajanju vrhov.

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta