Pohod Od Petra do Pekla

Planinsko društvo Šempeter se je skupaj s Turističnim društvom Šempeter in drugimi društvi v KS Šempeter pridružilo vseslovenski akciji »Slovenija planinari« s pohodom Od Petra do Pekla.

Pohoda se je udeležilo 428 udeležencev. Pohod je bil namenjen krajanom krajevne skupnosti in širše. Planinsko društvo Šempeter oz. njihovi vodniki so zastavili pot in vodili udeležence na 5 km dolgem pohodu od starta do cilja.

Pot je potekala s trga v Šempetru po hmeljiščih ter po lokalnih in gozdnih cestah proti Sp. in Zg. Grušovljam do Zaloga, nato v Martjake ter po markirani planinski poti do Planinskega društva K2 v Zalogu, od tam pa do Jame Pekel. Na kmetiji Jan v Sp. Grušovljah so aktivistke RK merile krvni tlak in sladkor, pevci Savinjskega zvona pa so zapeli nekaj pesmi. Društvo podeželskih žena je v Zalogu pri Gostišču Sebi pripravilo pogostitev z domačimi dobrotami, gasilci pa so skrbeli za varnost in prvo pomoč. Planinsko društvo K2 v Zalogu je predstavilo športno plezalno šolo in uvajanje otrok v športno plezanje skozi igro ter mini adventure race.

Pred jamo Pekel je sledilo veselo druženje vseh generacij, mladi udeleženci so sodelovali v razvedrilnih športnih igrah, predstavili pa so se tudi Društvo upokojencev Šempeter, Čebelarsko društvo Šempeter, PGD Šempeter in druga društva. Turistično društvo Šempeter je poskrbelo za gostinsko ponudbo ter za brezplačen ogled jame Pekel.

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta