V Dan slovenskega športa vključeni tudi planinci

Dan slovenskega športa bomo kot državni praznik tretjič po vrsti slovesno obeležili v petek, 23. septembra, ko bo osrednja prireditev na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tedaj se bo začel tudi evropski teden športa, ki ga na pobudo evropske komisije obeležujemo med 23. in 30. septembrom. V akciji sodeluje tudi Planinska zveza Slovenije.

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Na Dan slovenskega športa in v tednu športa bodo Olimpijski komite Slovenije (OKS) in športne zveze pripravile številne dogodke po Sloveniji. Osrednja prireditev bo v petek, 23. septembra, na Kongresnem trgu ob 9. uri. 

planinci foto BGO_1

Planinska društva širom po Sloveniji bodo znotraj projekta Slovenija planinari pripravila različne planinske pohode, izlete. Če vas na sončen dan vabijo hribi, se pridružite kakšnemu društvu in odkrijte nove dele Slovenije.

Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta