Projekt Slovenija planinari v letu 2020 | obvestilo

Tudi v letošnjem letu Planinska zveza Slovenije načrtuje izvedbo skupne akcije Slovenija planinari, ki bo združevala planinske pohode, športnoplezalne aktivnosti in turnokolesarske ture pod okriljem enotne pobude za spodbujanje in omogočanje rekreacije udeležencev po celotni Sloveniji. Razpis za izvedbo dogodkov bo objavljen po normalizaciji razmer, v katerih smo se znašli zaradi pandemije novega koronavirusa SARS-CoV-2.


Leto 2020 je s širitvijo novega koronavirusa postalo zelo nepredvidljivo. Temu moramo prilagoditi tudi naše aktivnosti. Sofinanciranje dogodkov v okviru Slovenija planinari, ki ga je Planinska zveza Slovenije zagotavljala v preteklih letih, temelji na sredstvih pridobljenih iz Letnega programa športa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Fundacije za šport in koordinacije Tedna vseživljenjskega učenja. Ali lahko tudi v letošnjem letu računamo na ta sredstva, v tem trenutku še ni znano.

Vsekakor pa vabimo vsa društva in klube, člane PZS, da razmišljate o dogodkih, ki bi jih lahko vključili v program. Zbiranje prijav bomo izvedli takoj, ko bo znanih več informacij o financah in o odpravi omejitvenih ukrepov epidemije, ki bodo izvedbo skupnih akcij sploh omogočale.

Po odpravi omejitev bomo vsi željni ponovnega obiska gora. Doprinos društev, ki bodo s skupnimi akcijami to varno omogočile kar najširšem možnem krogu udeležencev, bo zelo pomemben. Verjamemo, da bomo kljub okrnjenim finančnim sredstvom stopili skupaj in po odpravi ukrepov, nastalih zaradi epidemije, nadaljevali tradicijo akcije Slovenija planinari, ki je zrasla v prepoznavno in široko zastopano akcijo, ki nas vse povezuje.

Upamo, da se čim prej srečamo na planinskih in kolesarskih poteh ter v plezališčih.

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta