Na Olimpijskem festivalu #SlovenijaPleza z Lano Skušek

#SlovenijaPleza na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki se bo 29. in 30. septembra znova prelevil v prizorišče Olimpijskega festivala, na katerem lahko otroci na enem mestu spoznajo preko 40 športnih disciplin, srečajo vrhunske športnike in se z njimi pomerijo v športnih izzivih. Vabljeni, da na plezalnem stolpu spoznate mamljivi svet oprimkov, v soboto pa se lahko v plezanju pomerite z Lano Skušek, članico mladinske reprezentance v športnem plezanju.

Lana Skušek (foto Klemen Kejžar)

Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi zvezami tudi letos organizira Olimpijski festival, namenjen otrokom in njihovemu stiku s športom, spoznavanju športnega duha in fair playa, s čimer jih želimo navdušiti nad gibanjem in vse skupaj obogatiti z delčkom olimpijske izkušnje - na igriv, zabaven in zanje primeren način, da ga začutijo in vzljubijo. Preko zabave, športnih delavnic ter pestrega spremljevalnega programa bodo otroci spoznali, kako pomembno se je športno udejstvovati in kako lahko šport pozitivno vpliva na njihovo življenje in na njihove dosežke.

Olimpijski festival na Kongresnem trgu v središču Ljubljane je v petek, 29. septembra, namenjen šolam in otrokom, ki jih bomo na dogodek povabili v sklopu športnega dne, sobota, 30. septembra, med 9. in 18. uro, pa bo namenjena družinam.

S športnim plezanjem, ki je lani vstopilo v olimpijsko družino, premierno pa se bo predstavilo na OI Tokio 2020, se predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije, ponosna na naše športne plezalke in plezalce, ki so že dolga leta med najboljšimi na svetu. Na plezalnem stolpu do lahko otroci oba dneva od jutra do večera vstopili v vabljivi svet oprimkov in okusili športno plezanje. Z gibanjem v navpičnici razvijamo občutek za ravnotežje in koordinacijo telesa, krepimo spomin ter izboljšujemo vzdržljivost, gibljivost, telesno moč in koncentracijo. Trenerji športnega plezanja bodo poskrbeli za ustrezno opremo in varovanje, tako da se obeta igrivo, zabavno in varno doživetje, po katerem bodo najmlajši želeli: še! Ljubezen do plezanja kot zvestega življenjskega družabnika je namreč zelo nalezljiva.

lana_skusek_olimpijski_festival_foto_klemen_kejzar

Ste za športnoplezalni izziv z Lano Skušek? V soboto, 30. septembra, popoldne na Kongresnem trgu v Ljubljani. (foto Klemen Kejžar)

Na Kongresnem trgu se nam v soboto, 30. septembra, popoldne pridruži športna plezalka Lana Skušek (ŠPO PD Komenda), članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, večkratna finalistka tekem evropskega mladinskega pokala, ki je na odprtem masters tekmovanju v Franciji letos okusila tudi slast najžlahtnejših dosežkov, saj je osvojila bronasto medaljo. Si upate na plezalnem stolpu pomeriti se s simpatično 17-letno Gorenjko?

Pripravite se na prav poseben IZZIV, ki bo na sporedu v soboto ob 15.05. Preplezajte isto športnoplezalno smer kot članica slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, le da bo ona uporabila samo vsak drugi oprimek!

Prijazno vabljeni!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta