Srečanje planincev MDO PD Notranjske #Slovenijaplaninari

Srečanje planincev MDO PD Notranjske poteka vsako leto tretjo nedeljo v mesecu maju. Letos smo bili za organizacijo zadolženi v planinskem društvu Šentjošt.

19. maja 2019 smo se zbrali v kraju Suhi Dol. Kljub slabi vremenski napovedi se je zbralo okoli 130 planink in planincev iz osmih planinskih društev. Po kratkem pozdravu smo se odpravili proti vrhu Lavrovca. Pot do vrha nas je vodila po gozdnih poteh in zaradi slabega vremena tudi po cesti. Na vrhu nas je pričakalo nič kaj prijazno megleno vreme, zato smo se kaj hitro odpravili nazaj proti izhodišču. Ob povratku pa nas je skozi oblake, na naše presenečenje, pozdravilo tudi sonce.

Sledilo je družabno srečanje v Suhem Dolu. Cerkveni pevski zbor Šentjošt je zapel dve planinski pesmi, nato so planince pozdravila predsednik PD Šentjošt Izidor Tominc in županja občine Dobrova Polhov Gradec Franca Setnikar in predsednik MDO PD Notranjske Miro Mlinar.

Po končanem uradnem delu so se planinke in planinci okrepčali s toplo malico in pijačo ter se ob zvokih harmonike tudi zavrteli. Na kmetiji Košir pa so si lahko v Koširjevi kašči ogledali zbirko starega kmečkega orodja in drugih zanimivih stvari, ki so se uporabljali na kmetih v preteklem času. Srečanje je potekalo v prijetnem vzdušju z mislijo, da se prihodnje leto spet srečamo.

Pohod je bil vključen v akcijo Slovenija planinari in Teden vseživljenjskega učenja.

Planinsko društvo Šentjošt

Fotogalerija

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta