Izbor za nagrado Jakob 2024 | Inovativne turistične prireditve na osnovi kulturne in naravne dediščine

Vabimo k sodelovanju na natečaju Jakob. Tema letošnjega 13. izbora so Inovativne turistične prireditve na osnovi kulturne in naravne dediščine.


Inovativne turistične prireditve na osnovi kulturne in naravne dediščine

NAGRADA JAKOB 2024 - Mednarodna nagrada za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmuV sklopu Sejma Alpe-Adria, 34. sejma turizma, ki bo potekal od 31. januarja do 3. februarja 2024 na Gospodarskem razstavišču, ponovno poteka izbor za nagrado Jakob.

Mednarodna nagrada Jakob za inovativne vsebine, projekte in produkte v turizmu, letos v ospredje postavlja bogato področje turističnih prireditev. Kriteriji pri izboru za nagrado Jakob so inovativnosti turističnih prireditev, njihova zasnova in vsebina, ki vnaša v turizem ne le novosti, ampak tudi pomemben izobraževalni značaj.

Z nagrado Jakob želimo opozoriti in predstaviti nekatera izjemna prizadevanja na tem področju, kjer sta naravna in kulturna dediščina odlični izhodišči za ustvarjalnost po meri današnjega časa. Takšne prireditve omogočajo spoznavanje lokalnih in regionalnih okolij, njihovih prebivalcev, turiste pa obogatijo z novimi znanji ter sooblikujejo prizadevanja za ohranitev različnosti.

Projekti morajo imeti vsa potrebna formalna soglasja. Izvedba mora biti strokovna, udeležencem mora biti zagotovljena varnost. Predstavljati morajo doživetja za udeležence in vsebovati inovativne pristope. Strokovna komisija bo upoštevala vse tiste delujoče projekte in na osnovi izpolnjevanja zgoraj navedenih elementov izbrala pet najboljših. Med petimi bo izbrala najboljšega, ki bo prejel nagrado Jakob za določeno leto in naziv Ambasador inovativnih turističnih prireditev.


Več o razpisu najdete na spletni strani alpeadria.si.

Rok za prijavo in oddajo popolne dokumentacije je 8. december 2023.

PDF Prijavnica

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta