Vem, da danes bo srečen dan ...

Stavimo na naravo, stavimo na vztrajnost, stavimo na dobro! Naj lovljenje sreče prispeva pri obnovi slovenskih planinskih poti in koč. Pa srečno in varen korak!

Planinska srečka (foto Damjan Omerzu)

Planinska srečka je rezultat partnerstva med Planinsko zvezo Slovenije, najbolj množično športno organizacijo pri nas, in Športno loterijo. Kot del družbeno odgovornega delovanja obeh partnerjev je namen srečke zbrati sredstva za obnovo slovenskih planinskih poti in koč. V Sloveniji imamo 10.014 km planinskih poti in 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov, ki potrebujejo stalno skrb in vzdrževanje, kar vse pogosteje presega zmožnosti predanega prostovoljnega dela članov planinskih društev. Zbrana sredstva bodo usmerjena v obnovo planinskih poti in koč, hkrati pa želimo pri Planinski zvezi Slovenije in Športni loteriji spodbuditi javnost k razmišljanju o pomenu naravnih danosti Slovenije.

planinska_srecka

Z vsakim nakupom Planinske srečke, ki stane en evro, tudi kupci prispevamo za obnovo planinskih poti in koč. Srečka prinaša visoke dobitke, in sicer deset glavnih dobitkov po tisoč evrov. Skupaj je denarnih dobitkov za 280 tisoč evrov.

Planinsko srečko lahko kupite na vseh prodajnih mestih Športne loterije, na spletni strani www.e-stave.com in v Planinski trgovini PZS.

Naj lovljenje sreče prispeva pri obnovi slovenskih planinskih poti in koč. Pa srečno in varen korak!

Nosilec projekta

Projekt sofinancirata


Partnerji projekta